5 dingen die je kan doen in Durbuy

5 dingen die je kan doen in Durbuy

Wat is er te doen in en rondom Durbuy

Durbuy is een van oorsprong Middeleeuws stadje in België, in de provincie Luxemburg. Het is een pittoresk stadje met een prachtig, klein, historisch centrum. In dit centrum zijn veel gezellige restaurantjes en andere horecagelegenheden. Durbuy ligt aan de Ourthe, een rivier waar veel gekanood wordt, en er zijn ook veel verschillende outdoormogelijkheden. Hierdoor is Durbuy in de laatste tientallen jaren uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen voor toeristen in de Ardennen. In december is er een kerstmarkt en een schaatsbaan wat veel toeristen trekt, maar ook het hele jaar door is er in en rondom Durbuy genoeg te zien en te doen. Hier volgen enkele tips.

Parc des Topiaires

In Parc des Topiaires zijn veel buxusstruiken en bomen. De buxusstruiken zijn in allerlei prachtige vormen gesnoeid, mooi groen en prefect onderhouden. Zo kom je tijdens een wandeling door het park een eekhoorn en een olifant tegen, maar ook zwaaiende ouderen en spelende kinderen. Er zijn meer dan 250 verschillende figuren te zien in dit park. U kunt dit park zelf doorwandelen, maar een rondleiding met een gids behoort ook tot de mogelijkheden in dit park.

Grotten van Duizend-en-één-Nacht in Hotton

De grotten van Hotton wordt ook wel de grotten van Duidend-en-één-nacht genoemd. De galerijen van deze grot zijn veertig meter onder de grond. Tijdens je wandeling met een gids zie je schitterende stalagmieten en stalactieten tegen, maar ook de zogenaamde gordijnen. Vooral deze gordijnen zijn heel bijzonder en hebben een schitterende kleurenpalet.

Labyrint van Barveaux

In de zomermaanden is het labyrint van Barvaux geopend. De attractie is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar. Dit labyrint is gemaakt op een maisveld die wel 11 hectare groot is en er ligt ongeveer 10 kilometer aan wandelpad. Tijdens je wandeling kom je verschillende acteurs tegen die nog spannender maken tijdens de wandeling in het doolhof. Elk jaar komt er een ander thema aan bod. In 2017 is het thema Aladdin.

Megalieten bij Wéris

Vlakbij Durbuy ligt Wéris. In en rondom dit dorpje vind je een groep van megalithische stenen. Het zijn reusachtige stenen en waarom deze hier liggen is niet bekend. In het dorpje is een megalietenmuseum te vinden en daarvandaan kun je een wandeling maken langs de dolmen en megalieten. Ook Wéris is de moeite waard om te bekijken, het is één van de mooiste dorpjes van België.

Golfen, mountainbiken, kanoën en kajakken

Durbuy ligt aan de rivier de Ourthe. Langs de Ourthe vind je diverse kano- en kajakverhuurbedrijven. De Ourthe is zelfs één van de populairste rivieren om te kanoën en te kajakken.
Het gebied rond Durbuy is ook zeer geschikt om te mountainbiken. Er zijn diverse mtb-routes aangelegd in verschillende moeilijkheidsniveaus en lengtes. Er zijn verschillende bedrijven waar je een mountainbike kan huren.
Een golfliefhebber kan in Durbuy en omgeving ook heel goed terecht, er zijn namelijk twee golfclubs te vinden en in Durbuy is ook een midgetgolfbaan. De Five Nations Golf Club ligt vlakbij en is één van de mooiste van België en staat in de top 50 van de mooiste banen van de wereld.

Zin een korte autovakantie dichtbij? Stellen, gezinnen, ouderen, sporters, voor iedereen is er wel wat te doen in en rondom Durbuy!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *