Daarom trekken heel wat Vlamingen naar Wallonië

Daarom trekken heel wat Vlamingen naar Wallonië

De laatste jaren is Wallonië erg populair geworden bij Vlamingen. Heel wat Vlamingen hebben de voorbije jaren de pracht van het Franstalige deel van ons land ontdekt. Denk maar aan de overname van Pairi Daiza en de twee avonturenparken in Durbuy door de Vlaamse ondernemer Marc Coucke. Maar ook Vlaamse toeristen vonden de voorbije jaren vlotjes de weg naar Wallonië om er een dag een weekend of zelfs langer te verblijven. Hoe komt dit?

Veel meer mogelijkheden

Wanneer Vlamingen vroeger naar Wallonië op reis gingen, dan was het allemaal samen naar één gebied: de Ardennen. Maar de voorbije jaren heeft Wallonië erg geïnvesteerd in andere dingen, waardoor Vlamingen niet langer alleen naar de Ardennen trekken, maar ook andere plekken in Wallonië willen ontdekken. Namen, Henegouwen doen het bijvoorbeeld erg goed.

Totale make-over

In vergelijking met vroeger is Wallonië erg veranderd. Wallonië is meer dan ooit de streek bij uitstek waar je erg lekker kunt eten en waar je echt kunt genieten van lekkere gastronomische restaurants. De vele typische adresjes van lekkere restaurants en gezellige café’s zijn bij heel veel Vlamingen dé reden waarom ze zo uitkijken om eens naar Wallonië te gaan.

Dicht bij huis

Een andere belangrijke reden waarom Wallonië zo populair geworden is, is de afstand. Voor ons Vlamingen ligt Wallonië erg dicht bij huis. Na amper 2 uurtjes rijden bevind je je al op Waals grondgebied en kun je er al de typische sfeer opsnuiven. Vooral voor mensen die houden van een daguitstap of die eens een weekendje weg willen is Wallonië de plek bij uitstek.

Leuke vakantiehuizen

Wie op reis gaat naar Wallonië en op zoek gaat naar een plek om te overnachten, zal al snel merken dat er in vergelijking met vroeger heel wat mogelijkheden zijn. Leuke hotels, gezellige b&b’s of knusse vakantiehuisjes waar je je eigen baas bent. Ook de reisorganisaties en touroperators in Vlaanderen springen op de kar en bieden dergelijke mogelijkheden aan.

Bovendien komt er binnenkort een volledig nieuw park van Center Parcs en is de voormalige topman van Center Parcs er bezig met de bouw van een heus eco-resort.

Prachtige natuur

Nergens in België is de natuur zo prachtig en indrukwekkend als in Wallonië. Overal kun je gezonde wandelingen maken doorheen prachtige en rustgevende bossen, waar je misschien ook wel een wil dier in levende lijve ziet. Combineer de pracht van de natuur dan ook nog eens met de heerlijke gastronomie van Wallonië en je hebt de ideale vakantie.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *