Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Wallonië

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Wallonië

Ondanks het feit dat België een erg klein land is, heeft het toch heel wat leuke dingen te bieden. Vooral voor mensen die graag in eigen land op reis gaan, is er in ons land heel wat te zien en te doen. Wanneer mensen in eigen land op reis willen gaan, denken ze meteen aan de zee, maar toch zijn er nog heel veel andere dingen te doen.

Neem nu Wallonië bijvoorbeeld. Bij Vlamingen is Wallonië de laatste jaren erg populair geworden. De natuur, de rustgevende omgeving, de typische sfeer, het lekkere eten, … Wanneer je naar Wallonië gaat, heb je meteen het gevoel dat je ervaart wanneer je op reis gaat. Maar toch zijn er nog heel veel mensen die nog niet helemaal overtuigd zijn om op reis te gaan naar Wallonië. Daarom zochten wij alvast enkele leuke bezienswaardigheden die je zeker eens moet gezien hebben wanneer je een trip naar Wallonië plant.

Pairi Daiza

Dit bekende dierenpark heette tot en met 2009 nog Paradisio en is echt wel heel gekend. Het park is gelegen in Henegouwen en heeft een enorme oppervlakte van ongeveer 55 hectare. In Pairi Daiza vind je niet alleen de grootste Chinese tuin van Europa met kraanvogels, panda’s en muntjakken, maar je vindt er ook een echt roofvogeldorp en een Indonesisch gebied.

Grotten van Han

Nog zo’n gekende toeristische trekpleister die echt wel de moeite waard is, zijn de Grotten van Han. Deze grotten vormen een ondergronds netwerk van grotten en gangen. Het complex is gelegen in de buurt van Rochefort en is één van de grootste grottencomplexen van Europa.

Walibi

Wie het liever iets spannender heeft, kan een bezoek brengen aan Walibi. Dit prachtige pretpark bestaat sinds 1975 en is in handen van Compagnie des Alpes, één van de grootste pretparkgroepen van Europa. In het pretpark vind je super spannende attracties zoals de Cobra, de Weerwolf, de Vampire, Pulsar, …

Citadel van Dinant

De stad Dinant is op zich al een echte aanrader om er een leuke dag te spenderen. Maar de citadel van Dinant is zeer zeker een aanrader. Bovenop een rots van ongeveer 100 meter hoog ligt de citadel, waar sinds het einde van de tweede Wereldoorlog een historisch wapenmuseum te bezichtigen is. Wie dat wil kan de citadel bereiken door gebruik te maken van het kabelbaantje.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *