Ontdek de prachtige Vallei van de Samber

Het klinkt als een kille streek in een Oosters land, maar Thudinië is gewoon een regio in ons eigen land. Thudinië ligt in de prachtige regio van de Vallei van de Samber, in de provincie Henegouwen, op ongeveer 70 kilometer van onze hoofdstad Brussel.

De naam Thuin doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de naam Binche waarschijnlijk wel. Wel, Thuin ligt op enkele kilometers van Binche en deze twee steden behoren tot de regio Thudinië. Thuin ligt aan de oevers van de Samber en wordt gekenmerkt door de vele smalle steegjes die je steil omhoog naar het hoogste punt van de stad brengen.

Hangende tuinen van Thuin

Wie een bezoek brengt aan Thuin, is bijna verplicht om ook de hangende tuinen te bezoeken. Deze tuinen bevinden zich in de zogenaamde bovenstad van Thuin en zijn een geklasseerde site. Met ongeveer 210 prachtige terrastuinen, zoals ze worden genoemd, zijn de tuinen samen met het prachtige belfort de twee toeristische trekpleisters van Thuin.

Als er een bovenstad is, is er natuurlijk ook nog een benedenstad. Langs de Samber vind je bijvoorbeeld het schipperskwartier van Thuin, waar ooit de tweede grootste haven van het land gevestigd was, geloof het of geloof het niet. Het schipperskwartier is tot op vandaag nog steeds erg uniek, doordat het een eigen burgemeester heeft.

Thudinië en de Vallei van de Samber is de ideale streek en omgeving voor een daguitstap waarbij je geschiedenis met natuur wil combineren.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *