Ontdek dit prachtig stukje Wallonië

Ontdek dit prachtig stukje Wallonië

De Vallei van de Samber is naar alle waarschijnlijkheid één van de mooiste streken van ons land. Ondanks het feit dat het één van de mooiste streken is, is het toch helemaal niet zo toeristisch. Nog steeds besluiten vrij weinig mensen om een bezoek te brengen aan dit prachtig stukje groen in eigen land.

Het prachtig gebied dat aan de oevers van de Samber en ten zuidwesten van Charleroi ligt, is een prachtig groen gebied waar je echt eens helemaal tot rust kunt komen. Bovendien ligt het gebied niet heel ver van de Franse grens, wat het nog unieker maakt. De streek van de Vallei van de Samber wordt ook wel eens Thudinië of het Land van Thuin genoemd. De benaming is afkomstig van het stadje Thuin.

Leuke bezienswaardigheden

In de 19e eeuw was Thuin de grootste binnenhaven van België, terwijl Antwerpen de grootste zeehaven van ons land was. In en rond de omgeving van Thuin zijn er heel wat leuke bezienswaardigheden die echt wel de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Ecomuseum van de binnenvaart van Thuin bijvoorbeeld is de ideale plek om de geschiedenis van Thuin te leren kennen. Eens je buiten bent uit het museum kun je je bezoek aan Thuin verderzetten met een wandeling langs de oevers van de Samber.

Dat Thuin en z’n omgeving een verregaande geschiedenis heeft, is te merken aan de vele oude gebouwen die overgebleven zijn. De middeleeuwse stadsmuren, het Belfort en de oude steegjes en straatjes waar je gezellig kunt rondwandelen brengen je meteen terug naar de middeleeuwen.

Hangende tuinen

Wie Thuin zegt, zegt de hangende tuinen van Thuin. Via de prachtige oude steegjes kom je terecht in de bovenstad waar zich de bekende hangende tuinen bevinden. Dit is een geklasseerde site met maar liefst 210 terrastuinen die zo uit een schilderij lijken te komen. Na de bovendstad is er natuurlijk ook nog de benedenstad met het schipperskwartier, waar zich ooit de tweede grootste haven van ons land bevond. Vooral de oude huisjes die versierd zijn met bootattributen zijn leuk om te zien.

Verblijf in een vakantiehuis

Wie graag eens de omgeving rond Thuin en de Vallei van de Samber wil ontdekken, kan een leuk vakantiehuisje boeken in de buurt. Van daaruit kun je of te voet of met de fiets de prachtige omgeving ontdekken gedurende een weekend.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *